Headerbild

*Helsingborgs Dagblad om VM-guldet

2022-10-12 i Allmänt

”Ett av de tuffaste loppen i min karriär” Mer lättnad än glädje. Så beskriver Dennis Gustavsson det försvarade VM-guldet. Artikel i Helsingborgs Dagblad/Sporten av SEBASTIAN RÖNSTRÖM

”Ett av de tuffaste loppen i min karriär”

Mer lättnad än glädje. Så beskriver Dennis Gustavsson det försvarade VM-guldet. Om två år hoppas han på en plats i OS-laget.

– Jag tror absolut att det kan vara görbart.

För ett år sen tog Dennis Gustavsson VM-guld i kustrodd tillsammans Eskil Borgh. Då beskrev 31-åringen från Höganäs Roddförening framgången som ”lite ofattbar”.

Efter att duon försvarat guldet på VM i Wales under söndagen kan Dennis Gustavsson pusta ut.

– Förra året var det mer glädje när det var första gången, nu är det mer av en lättnad att vi levde upp till målet. Man har ändå byggt upp en press på sig själv, säger han.

Vädret ställde till besvär och loppet kördes över fyra kilometer i stället för sex. Det svenska laget vann med 23 sekunders marginal till silvermedaljörerna från Italien. Nya Zeeland knep bronset.

– Det var ett av de tuffaste kustroddloppen som jag rott i min karriär, säger Dennis Gustavsson. Det var ganska rufft vatten och tekniskt utmanande.

– Vi kom iväg bra i starten. Vid turning point ett fastnade Monaco i den första bojen och många lag blev inblandade. Då kunde vi bygga på vår ledning. Vi drog ifrån och hade en bra lucka, men italienarna kom ikapp och utmanade oss. Med en kilometer kvar var de hack i häl, men sen lyckades vi dra ifrån igen. Vi blev mer utmanade i år än förra året.

Redan om två veckor väntar nästa mästerskap, EM i Spanien. På längre sikt har Dennis Gustavssons andra mål. Sedan ett par år tillbaka ingår han i roddförbundets satsning mot OS i Paris 2024, där det är traditionell rodd som gäller.

– Det är ingen bestämd besättning vi satsar med än så länge utan vi är sju killar för tillfället. Går det superbra kommer vi kvala en singel, en dubbel och en scullerfyra. Målet är att en av de båtarna ska kvala till OS.

Hur ser du på dina chanser att komma med till OS?

– Det är jättesvårt att säga. Det är klart att jag vill ha en plats. Vi har en bit kvar, men jag tror absolut att det kan vara görbart om alla lägger in energin och tiden som krävs.

Helsingborgs Dagblad/Sporten

SEBASTIAN RÖNSTRÖM

Bild:

www.aworthyphoto.com

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in