Headerbild

Kategorier

Dennis Gustavsson uttagen i OS-satsning

2021-01-31 i Allmänt

Läs artiklen av Sebastian Rönström i Helsingborgs Dagblad:

Höganäsare tar sina första roddtag mot OS

Dennis Gustavsson går i sin fasters fotspår. Roddaren från Höganäs är uttagen i en satsning mot OS i Paris 2024.

Dennis Gustavsson har tävlat i VM och EM och vunnit medaljer på SM. Nu tar han sikte mot nästa mål i karriären.

29-åringen från Höganäs roddförening är uttagen i en satsning med slutmålet OS 2024 i Paris.

– Svenska roddförbundet har startat den med lite stöd från SOK [Sveriges Olympiska Kommitté]. Det betyder jättemycket. Det långsiktiga målet är mot OS och vi ska kunna kvala året innan för att komma med. De vill ha så många roddare som möjligt, helst en lagfyra, säger Dennis Gustavsson.

Kostnaden för att vara med beräknas landa på 70 000 kronor per år.

– Än så länge har klubben gått in med en summa. Sen är resten ur min egen ficka med hjälp av mina föräldrar. Planen är att försöka jaga lite extra sponsorer på olika håll.

Dennis Gustavsson befinner sig sedan tre veckor tillbaka i Portugal på träningsläger. Tanken är att han ska alternera mellan läger utomlands och sitt jobb som elektriker.

– Vi ska vara borta ganska mycket under vinterhalvåret för att hålla igång den roddspecifika delen eftersom vi inte kan köra den i Sverige. Planen var att vi skulle varit här redan i november men på grund av covid gick det inte.

”Det är jättekul att det händer något”, säger Dennis Gustavsson om satsningen mot OS 2024.

Bild: Britt-Mari Olsson

Höganäs roddförening glädjer sig över beskedet att Dennis Gustavsson får chansen att sikta mot det största mästerskapet som finns.

– Vi får stor glädje av att han blivit uttagen. Rodden kommer upp i popularitet. Vi försöker hjälpa honom ekonomiskt men kan inte klara det fullt ut. Vi jobbar aktivt och har sökt bidrag från vissa organisationer, säger föreningens ordförande Håkan Östergren.

– Dennis har stor träningsvilja, han är envis och det krävs. Han satsar mycket på sig själv, både fysiskt och med pengar.

Familjen Gustavsson har en lång historik inom roddsporten. Dennis faster Carina Wilgotson, före detta Gustavsson, tävlade i OS i Los Angeles 1984.

– Det är kul att ha henne som inspiration, säger Dennis Gustavsson.

– Han har hållit på länge och tränat. Det är jättekul om det bär hela vägen. Jag bor själv i Borås så vi träffas inte så jätteofta längre, men jag följer honom genom sociala medier, säger Carina Wilgotson.

  •  
  •  
  • Sebastian Rönström/HD

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in