Kategorier

SM 2016 i FARSTA/Magelungen

2016-10-19 i Allmänt

"Trailern och bussen var fullastad när vi gav oss iväg till Farsta och SM...

"Trailern och bussen var fullastad den femtonde september när vi gav oss iväg till Farsta och SM. I år samåkte vi med våra vänner i Helsingborgs Roddklubb. Höganäs roddlag bestod av Erik Hagman(junior), Knut Andersson, Pontus Gustavsson och Dennis Gustavsson. Klubben hade ett singelguld(Dennis) och ett dubbelscullerguld(Dennis och Pontus) att försvara. Hur skulle det gå i år?

Vädret var fantastiskt hela helgen. Nästan inte en molntuss och lugnt.

De senaste åren har Höganäs verkligen varit bortskämda med medaljer av ädel valör. Och självklart hoppades vi även nu få se våra hjältar på pallen. Men i år blev det tufft.

I singelsculler vann Dennis träningskompis Anders Backéus,Vaxholm Emil Freudenthal, Mölndal tog silvret och Eskil Borgh , Stockholm bronset. Dennis Gustavsson rodde in på en 4:e plats före Jakob Andersen från Helsingborg RK. Pontus Gustavsson vann B-finalen. Knut Andersson rodde i försöks- och uppsamlingsheat. Sen tog det stopp. Erik Hagman kom femma i B-finalen juniorklassen. Bra kämpat allihop!

På söndagen var det dags för final i dubbelsculler herrar. Från utsiktsplatsen på bergsknallen skrek HRF:s hejarklack som galningar men fick se Falkenberg knipa guldet och Mölndal ta både silver och brons. Skäret med Pontus och Dennis i rodde in på en fin fjärde plats. Hesa och stolta som tuppar trots missad pallplats åkte vi sedan hemåt. SM var över för i år."

Så här skriver Dennis på Instagram efter tävlingarna:"Ännu ett SM avklarat, tyvärr utan de framgångar jag hoppats på! Men med ökad träningsmängd orkade inte kroppen denna gång, men med ännu mer träning på kontot och siktet inställt längre fram kommer jag tillbaka! Starkare än tidigare!"