Headerbild

Kategorier

World cup 2.

2015-06-25 i Allmänt

2014 års andra världscup avgjordes i Aigubelette, Frankrike, under midsommarhelgen. Jag, Dennis, hade fått chansen att ta på den blå-gula dräkten och göra världscupspremiär.

På torsdagen en vecka innan världscupen i Aigubelette ringe min telefon, det var Jan Knejp, tävlingskomittens ordförande. Han ringde för att frågade om jag skulle vilja ro världscupen helgen därpå? Eftersom Frida Svensson bestämt sig för att inte åka. 'Ehh hmmm, eehh jag vet inte' svarade jag.

'Fundera och återkom imorgon' sa Jan.

Det var ju en otrolig chans och utmaning, men allt kom så plötsligt, men efter övervägande fram och tillbaka och diskuterande med pappa/tränare Anders, bestämde jag mig för att ändå ta chansen. 

 

Onsdagen innan tävlingen bar det iväg ner mot Frankrike, med flyg och buss under förmiddagen. Väl på plats vissade det sig vara en helt fantastiskt plats! Tyvärr fick jag nöja mig med ett lätt roddpass på roddmaskinen, då båtarna inte skulle anlända förens sent på kvällen/natten. 

Dagen därpå var dock båtarna på plats, så jag fixade iordning min båt så att den sen var redo att glida två pass på det fantastiska vattnet under dagen. 

 

På fredagen (midsommarafton) var det äntligen dags för tävling! Det började med försök som skulle avgöras genom så kallade "time trails", vilket innebär det är indelat i försöksheat precis som vanligt, men istället för att köra mot varandra körde man mot klockan och man startade med 30 sekunders mellanrum. Snabbaste tiden skulle gå direkt till semifinal A/B, övriga fick ro uppsamling. 

Jag gjorde ett bra lopp, höll ett jämnt tempo över banan, men räckte inte till bästa tiden, utan det fick bli uppsamling senare under dagen.

I uppsamlingen gällde det att 1a eller 2a för semifinal A/B, dom placeringarna lyckades jag mig inte riktigt på, utan slutade istället som 4a och därmed väntade en C-final. 

I C-finalen rodde jag ett bra lopp, kom iväg bra från start och hade kontakt med hela startfältet. Startfältet spreds ut under loppets gång, och jag kämpade för att hänga på i täten. Trots mycket kämpande hela vägen rodde jag in som 5a i loppet, det vill säga en 17e plats totalt på världscupsdebutten. 

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in