Headerbild

Holland Beker

2014-07-08 i Allmänt

Sista helgen i juni åkte ett stort gäng svenska roddare ner till Amsterdam för att tävla i "Holland Beker", för att därmed få möta tufft motstånd.

Torsdagen den 26 åkte jag och Dennis ner till Amsterdam för att delta i en ragatta som kallas Holland Beker. Vi skulle möta upp Anders Bakeús i Kastrup, men hans tåg hade stannat på vägen ner till Kastrup och hade signalfel så han missade flyget. Han fick ta ett senare flyg ner till Amsterdam.

Nere på hotellet på torsdagskvällen tog jag och Dennis det bara lugnt. Åt av kvällsbuffén och slappade på vårt rum.

På torsdagskvällen och fredagsmorgonen anlände stora trupper med svenskaa roddare till hotellet.

Fredagsmorgonen gick vi upp 7.00 för att sen åka till banan strax innan 8.00 för att lasta av båtarna från trailern och rigga på båtarna och träna. Vi hade svårt att hitta någon riktigt bra rodd under det passet även om det gick okej.

Efter passet åkte vi tillbaka till hotellet och åt och sen slappade vi till sent på eftermiddagen då det var dags för vårt andra pass för dagen. Detta andra pass gick bättre och vi hittade rodden bättre, även om det fortfarande fanns mycket att förbättra.

Sen var det dags att äta kvällsmat och tagga inför morgondagens lopp.

På lördagen rodde vi försök och i försöket mötte vi Kina, Kanada med två lag och ett holländskt lag. Vi gjorde en okej start och låg med inte allt för långt efter det ena kanadensiska laget. Vi stred på hela vägen och gjorde vad vi kunde för att försöka ro ikapp det närmsta laget före oss. Men det lyckades vi inte med, men var ändå nöjda med hur vi genomfört loppet, även om vi har att förbättra och kan göra bättre. Vi blev 4a i mål och gick inte vidare till final, så det blev att ta det lugnt och tagga inför söndagens lopp istället.

På söndagen var det åter igen dags för försök. Denna gång mötte vi USA, Egypten, ett annat kinesiskt lag och Roskilde. Vi gjorde en något bättre start än dagen innan, men sen när vi skulle hitta tävlingsrytmen kändes det viljelöst och hittade inte alls rodden som vi kan prestera. Tränare sa efteråt att det såg ut som att vi inte hittade varandras kraftkurva och att vi fick sitta och slita var för sig för att få fart på båten. Vi blev även denna dag 4a, men inte alls nöjda med hur vi rodde.

Efter loppet riggade vi av båten och lastade och förberedde oss för att komma hem.

 

//Pontus Gustavsson

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in