Headerbild

Hjelmsjöregattan 2014

2014-05-17 i Allmänt

Efter flera år utan tävling på Hjelmsjön var det i år återigen dags, den 10-11 maj arrangerade Skånes roddförbund tävlingen.

Efter hårt arbete in i det sista för att försöka få allt klart till återuppstarten av Hjelmsjöregattan, fick arrangören se sig besegrad på tävlingsdagen. Det fanns fortfarande en del jobb kvar, trots detta genomförde man tävlingen!

 

Bland många roddare som rest hit för att tävla, fanns också jag och Pontus, två stamisar som tillbringar massviss med tid på Hjelmsjön under sommaren. Vi skulle under lördagen tävla i singelsculler herrar, en klass som det på förhand såg ut att bli många lag i men där tyvärr inte alla kom till start. Detta hade i och för sig ingen större betydelse för de flesta av toppnamnen var ännu kvar.

Efter försöksheaten på förmiddagen hade både jag och Pontus tagit oss till finalen, där vi även fick sällskap av Backeus(Brudpiga), Berg(Helsingborg), Melin(Falkenberg), Heidar(Stockholm). Jag ryckte åt mig en ledning i starten, som jag höll fram mot 1000meter, men där kom Pontus och Heidar ikapp och förbi, Pontus tog över ledningen och höll den hela vägen in i mål. Heidar tog hand om andraplatsen en stund i loppet, men runt 500meter kvar tog jag över den och höll den sen in i mål, Heidar slutade därmed på tredje plats. Ett lyckat lopp för Höganäsduon. 

 

Söndagen kom och tävlingarna fortsatte, idag skulle jag och Pontus sätta oss i samma båt och tävla i dubbelsculler herrar. Efter gårdagens framskjutna placeringar hade vi båda siktet inställt på vinst i dagens lopp. Med endast 5 båtar till start blev det direktfinal, en final där vi ställdes mot Backeus/Berg(Brudpiga/Helsingborg), Johansson/Melin(Falkenberg), Böcker/Andersson(Helsingborg), Borgh/Vigert(Stockholm). Jag och Pontus ryckte direkt i starten, och tog en bra ledning som vi under hela loppet jobbade för att utöka. Vi höll ledningen hela vägen in i mål och tog hem en härlig seger. 

 

Jag och Pontus blev även tillfrågade av Hammarby att hoppa in i deras åtta, då de saknades två man. Med viss övertalan hakade vi på utan större förväntningar. Loppet gick sen betydligt bättre än jag trott, vi fick en bra start och tog ledningen i loppet över motståndaren Falkenberg. Under loppet jobbade dock Falkenbergarna förbi, men fick ingen större lucka. När väl slutspurten kom tog vi in på den lilla luckan som Falkenberg fått, men lyckades inte ta oss förbi och fi därmed se oss besegrade. Men det blev ett mycket jämt och roligt lopp!

 

Så det blev en lyckad återuppstart av Hjelmsjöregattan för Höganäs del.

 

// Dennis Gustavsson

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in