Headerbild

Påskträningsläger Tjeckien

2014-05-13 i Allmänt

Runt påsk var det åter igen tid för det traditionella träningslägret i Tjeckien.

Den 10 april i år åkte vi ner till årets påskträningsläger i Racice Tjeckien. Det var jag, Dennis och Anders från Höganäs roddförening som deltog där nere i år. Vi åkte in till poliskontrollplatsen vid motorvägen i Helsingborg där vi blev upphämtade av Falkenbergs buss. Sen började vår långa bussresa ner mot Tjeckien. Det blev en seg resa på nen där alla försökte hitta bekväma ställningar att sova i på bussen.

Vi anlände till Racice vid 06.00. Där började vi lasta av båtarna som var på busstaket och Jan och Lida kom och delade ut nycklarna till våra rum och förklarade var vi skulle bo. När allt var avlastat gick jag och Dennis upp till vårt rum som låg i en byggnad som kallas bikuporna, vilket var precis vid båtplatsen. Efter att vi hade installerat oss på rummet var det dags att gå och äta frukost. Där efter gick vi tillbaka och vilade några minuter innan det var dags att gå och rigga båtarna och sen ut på första träningspasset i Tjeckien som var distans.

Det var väldigt skönt att få komma ut och röra på sig efter den långa bussresan, även om man kände sig stel och seg efter obekväma sovställningar och dålig sömn i bussen.

Nere i Tjeckien blev det många hårda pass med härlig sparring och positiva besked från tränarna att de tyckte det såg bra ut, även om dom kom med kritik också för att få en att ro ännu bättre.

Vi fick en halv dag ledigt i mitten av veckan där folk hittade på lite vad som helst, men jag bestämde mig att följa med Emma, Cissi, Lovisa, Amanda, Peter och Anders Backeus in till en närliggande by som heter Melnik och fika. Det var mycket skönt att komma iväg från Racice ett tag och tänka på annat än bara rodd.

På långfredagen och dagen innan vi skulle åka hem genomförde vi våra 2000 meterslopp på tid som brukar genomföras varje år. Anders Backeus presterat ett bra lopp tidigt på morgonen eftersom han skulle åka till flygplatsen och flyga hemåt vid lunchtid. Lite senare på förmiddagen var det dags för oss andra herrar att ro. Vi som genomförde loppen var Peter, jag, Oscar och Otto. Anders hade den snabbaste tiden på loppen, den nästbästa tiden hade jag en knapp tiondel före Peter. Dennis genomförde inte loppet eftersom han hade varit lite förkyld och ont i halsen under de senare dagarna

På lördagen rodde vi ett pass på morgonen, sen var det dags att lasta de sista båtarna för att trailrarna skulle börja rulla hemåt. Vi som åkte bussen fick sitta och vänta till kvällen innan vi skulle börja rulla hemåt. Vi kom till Helsingborg och poliskontrollen vid 13.30 på söndagen trötta och slitna. Vi var ännu tröttare när vi kom hem eftersom det var fler som åkte i bussen på vägen hem och det därmed blev trängre.

 

//Pontus Gustavsson

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in