Headerbild

Sabaudia, Italien

2014-05-13 i Allmänt

I mitten av mars var det dags för årets första träningsläger i Sabaudia, Italien.

Äntligen var det dags igen att sätta sig i båten, efter en hel vinters väntan fylld med hård träning! Jag åkte ner till Sabaudia i Italien för en dryg veckas träningsläger i mitten av mars tillsammans med en go blandning andra svenska roddare. Sabaudia bjöd på fantastiska träningsmöjligheter, en stor sjö drygt 6km lång varav 2km var vanlig roddbana, resten som extra möjlighet att slippa en massa vändningar på distanspassen, men ändå bra möjlighet att träna intervall i bana. Dessutom låg sjön max 300m från italienska kusten, men bjöd ändå på ständigt fint roddvatten! I övrigt träningsutbud fanns det fina vägar för cykel, bra backar för backintervaller inte allt för långt bort och vi passade även på att springa intervaller i parken.

 

Boendet vi hade var också ”top notch”! Ett 4-stjärningt hotell som låg granne med havet och bara drygt 1-2km från båtplatsen så man gick eller cykla enkelt dit. Inte heller kunde man inte klaga på att man inte fick i sig ordentligt med energi för att kunna prestera på träningen, för varje dag serverades det mat i mängder, supergod italiensk mat. Enda nackdelen med den skulle i så fall vara att men kunde tröttna på pasta.

 

Så efter en vecka i detta paradis med mycket hård träning, vissa dagar till och med 3 pass, kunde jag med höjd motivation inför säsongen och med många bra träningspass i bagaget åter bege mig hem till Sverige för att där fortsätta förberedelserna inför tävlingssäsongen 2014!

 

//Dennis Gustavsson

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in