Headerbild

Kategorier

Inomhusrodd Vänersborg

2014-02-10 i Allmänt

Den första februari avgjordes den första svenska inomhusrodden för säsongen, där även en del klasser hade SM-status. Tävlingen avgjordes i Vänersborg, Pontus och Dennis var på plats och kämpade om SM-medaljerna.

Jag och Dennis åkte upp mot Vänersborg på fredag eftermiddag på grund av att det skulle bli dåligt väder på lördagen och att vi hade behövt åka väldigt tidigt på lördag morgonen om vi skulle hinna upp i tid innan vi skulle ro. Vi skulle även lämna Dennis båt i Falkenberg därför att han ska iväg på träningsläger i Italien i mars. Resan upp gick väldigt segt eftersom där kommit mycket snö under dagen och att plogbilarna inte hunnit få undan all snö från vägarna. När vi väl hade anlänt till Vänersborg stannade vi och åt, sen letade vi oss till hotellet och checkade in.

Vi steg upp klockan 8.00 för att gå ner och inta frukost och börja tagga till inför våra lopp.

När vi ätit frukost gjorde vi oss i ordning för att checka ut och köra till idrottshallen. När vi anlände till idrottshallen så tog Dennis på sig uppgiften att gå på regattamötet. Där visade det sig att jag inte hade fått någon tävlingslicens för 2014, men de sa till Dennis att vi fick ordna någon som betalde in den och sen meddelade oss. Så vi kunde visa upp att jag hade betalt in licensen.

Vi rodde vår final strax efter 11, loppet var upp delat i två heat. Jag och Dennis hamnade i samma heat och Anders Backeus som vann hela racet hamnade i andra heatet. Anders vann sitt heat och hela seniorracet på tiden 5:56,8. Jag började mitt race offensivare än förra veckan och låg på 1:29-1:30/500meter i snitt första 1000 meterna, men efter 1000 meter tappade jag upp tiden och rodde långsammare än planerat. Men jag lyckades vända den negativa trenden de sista 200-250meterna. Då gjorde jag en bra spurt och lyckades ro i mål på en tid strax under 6 minuter. Men efter en ganska tuff vecka med träning så är jag ändå nöjd med att jag ror så fort, även om jag hoppades på att kunna ro lite snabbare.

Dennis gjorde åter igen ett bra lopp och även denna helgen slog han personligt rekord. Han slog sitt nyligen satta rekord med 1,2 sekunder. Hans nya personliga rekord är så ledes 6:11,4. Med den tiden blev han trea i dagens lopp, men även denna gången trodde han att han skulle kunnat ro lite snabbare om han lagt upp loppet lite annorlunda.

Efter våra singellopp på roddmaskin var det dags för oss att försöka ladda om, för lite drygt två timmar efter så skulle vi ro dubbel också. Innan start i dubbeln bestämde vi oss att vi går ut och hittar en bra rytm och håller den hela vägen, för vi var båda två väldigt slitna efter våra andra lopp. Även fast vi gick ut och hittade en bra rytm så drog vi ifrån våra motståndare meter för meter och drag för drag. Vi var ca 20 sekunder före våra närmsta motståndare i dubbeln.

Efter loppet gick vi och duschade och väntade på prisutdelningen för dubbelloppet för att sen sätta oss i bilen och börja vår långa resa hem.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in