Headerbild

Kategorier

Svenska mästerskapen 2013

2013-10-03 i Allmänt

SM-guld till bröderna Gustavsson i dubbelsculler!

Under helgen den 13-15 september var det dags att slås om medaljerna på 2013 års svenska mästerskap, som skulle avgöras på Rådasjön i Mölndal. Tävlingarna tjuvstartade under fredagskvällen med bland annat försök och uppsamling i singelsculler herrar senior, där både Pontus och Dennis ställde upp. Pontus tog sig utan större bekymmer direkt till finalen som avgöras dagen därpå. Dennis fick det lite tuffare i försöket då han mötte OS-fyran Lassi Karonen som vann försöket och tog finalplatsen, Dennis fick därmed ro även uppsamling. I uppsamlingen hade Dennis däremot inga problem, han vann loppet kontrollerat och var därmed i final.

 

På lördagsförmiddagen var det då dags att kämpa om medaljerna. Dennis ryckte i starten och tog ledningen med öppet vatten till de övriga, men Karonen segade sig ikapp och tillslut även förbi och tog sig över mållinjen som segrare. Dennis behöll däremot andra platsen in i mål, med god marginal ner till Oscar Russberg (Strömstad) som slutade trea. Pontus var nära tredje platsen men fick istället nöja sig med fjärde platsen till slut.

 

På söndagen var det tid för bröderna att lämna singlarna och istället hoppa i samma båt, det var tid att tävla om medaljerna i dubbelsculler herrar senior. I försöket som gick tidigt på söndagsmorgonen skulle bröderna möta bland annat förra årets vinnare, Brudpiga med Lassi Karonen i båten, även förra årets silvermedaljörer var i samma försök. Men Pontus och Dennis drev på bra genom försöksloppet och tog sig direkt till finalen, medan övriga fick ro även uppsamling. När det sen väl var dags för finalen var bröderna taggade till tusen! De fick till en kanonstart och dominerade sen loppet hela vägen in i mål, med god marginal ner till andra platsen som togs av Falkenberg, på tredje plats kom Strömstad.  

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in