Headerbild

Kategorier

World rowing coastal championships 2013

2013-08-19 i Allmänt

Dennis 7a i världen efter att kustrodds-VM avgjordes i Helsingborg den 16-18 augusti.

På fredagen drog kustrodd-VM igång på Fria bad i Helsingborg. Dennis var på plats för att representera Höganäs i sitt första kustrodd-VM i karriären och dessutom på hemmaplan! 

Under fredagen avgjordes försöken i alla klasser, Dennis som rodde i herrarnas singelklass tog hem segern i sitt försöksheat och gick därmed vidare till A-finalen.

 

Lördagen kom och det var tid för finaler, dagen började med att alla B-finaler avgjordes, därefter var det A-finalernas tur. I Dennis klass hade 16 båtar kvalificerat sig för A-finalen, av de 31 anmälda från början. 

I finalen kämpade Dennis på bra och hängde med bra i toppen från början, efter cirka 2-2,5kilometer hade fyra båtar tagit åt sig en liten ledning och kämpade om medaljerna. Dennis låg en liten bit bakom och försökte hänga på och komma ikapp, tyvärr lyckades han aldrig komma ikapp för att kämpa om medaljplatserna utan fick jobba för en så bra placering som möjligt. Efter de 6 kilometrarna tog sig Dennis över mållinjen som åttonde man, men slutade på en 7e plats totalt på i och med att en av de franska båtarna fått tidstilägg.

 

Så en 7e plats på första kustroddsvärldsmästerskapet för Dennis, en väl genomförd insats!

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in