Headerbild

Kategorier

Svenska sprintmästerskapen 2013

2013-07-16 i Allmänt

Dennis Gustavsson tog SM-silver i sprint under SM-veckan i Halmstad då svenska roddförbundets sprintmästerskap avgjordes.

Under vecka 27 arrangerade Halmstad SM-veckan 2013, som en del i SM-veckan var också svenska roddförbundets sprintmästerskap som Halmstad gymnastik- och roddförening var värd för.

 

Roddtävlingen hölls på Nissan i de centrala delarna av Halmstad, och avgjordes under onsdagen och torsdagen. På onsdagen roddes det prologer och eventuella kvartsfinaler, under torsdagen avgjordes semifinalerna och givetvis finalerna.

 

I singelsculler herrar senior där Pontus, Dennis och Knut ställde upp var det tio båtar till start i prologen. För att gå vidare till kvartsfinal var man tvungen att ha bland de åtta bästa tiderna i prologen, Knut missade tyvärr det, däremot gick Pontus och Dennis vidare. Dennis var den av de åtta som gick vidare som hade rott fortast i prologen, och Pontus hade den åttonde bästa tiden.

 

I kvartsfinalerna som sen skulle avgöras möte bästa tid i prologen den sämsta och den näst bästa den näst sämsta och så vidare, det innebar att Pontus och Dennis skulle mötas. Loppet lyckades Dennis avgöra ganska snabbt då han fick till en bra start och därmed fick en lucka till Pontus som han sen kunde hålla hela vägen in i mål. I och med Dennis vinst var han klar för semifinal, Pontus var tyvärr ute ur tävlingen.

 

Så var det torsdag och dags för semifinaler. Dennis skulle i sin semifinal möta Anders Backeus från Uppsala. Även i detta lopp fick Dennis till en bra start och fick sig en lucka till Anders som han sen höll in i mål. I den andra semifinalen stod det klart att det skulle bli Oscar Russberg från Strömstad som Dennis skulle möta i finalen senare samma dag.

 

I finalen väntades ett tufft och jämnt lopp för Dennis. Oscar var strået vassare än Dennis i starten och tog en liten spets, men Dennis var på gång att plocka in den men orkade tyvärr inte och fick efter 500 tuffa meter se sig besegrad av Oscar.

 

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in