Kategorier

Danish open coastal

2012-09-09 i Allmänt

Dennis dubbel danska mästare i kustrodd! Tillyke!

Vaknade någon gång mellan 5:30 och 6:00 på lördagsmorgonen, och började fundera på vad jag gjorde vaken vid den tiden på dygnet på en lördag? Jo just det, idag har jag chansen att bli dansk mästare i kustrodd.

Runt kvart över sex var det sedan dags att sätta sig i bilen för att bege sig mot Helsingborg för att där ta färjan till Helsingör, väl i Danmark väntade en resa på ca 40-45 minuter ner till Skovshoved, som ligger i höjd med Landskrona fast på andra sidan sundet såklart. Med mig under dagen var också mamma och pappa. På färjan mötte vi även upp delar av Helsingborgstruppen som även dem skulle vara med på tävlingen.

Väl framme var det dags att förberdda sig för den väntande tävlingen, det var bara till att rigga på båten, gå på ett litet möte sen ro bort båten till stranden som båtplats och målgång var.

Klockan 11 var det sen tid för första start, det var singel herrar senior, där jag skulle vara med. Med i loppet fanns även två killar från Helsingborg, en från Mölndal samt en från Fredriksvaerk ro och kajakklub. Men starten gick inte då det var planerat, för rundningsbojen som skulle ligga typ en kilometer ut från land hade slitit sig och drev hela tiden längre bort. Efter en tids väntan hade de äntligen löst problemet och starten kunde äntligen gå. Vi började beta av den 3km långa banan som var formad som en triangel. Peter Berg från Helsingborg tog ledningen följd av Mölndalskillen, stax därefter kom jag. Jag arbetade mig sakta men säkert upp i ledningen, efter cirka 1km rodd var jag täten, därefter drygade jag ut min ledning. Efter att ha rott den 3km långa banan, återstod bara målgången, att ro upp på stranden och springa över mållinjen. Jag tog mig ohotat över mållinjen som etta och blev därmed dansk mästare, tvåa kom Peter, Helsingborg och trea Josef, Mölndal.

Senare under dagen skulle jag även ro dubbel tillsammans med Daniel Böcker från Helsingborg. Denna gången skulle vi ro 6km, det vill säga två varv på banan. Trött efter singelloppet som vi båda varit med i tog vi ändå ledningen från start, över de två andra båtarna i loppet. Den dygade vi sen ut ju mer av loppet vi rodde, vi gick i mål cirka 3 minuter före tvåan i loppet. Tidigare under dagen hade det rotts ett heat till i samma klass, tiderna från detta heatet somt vårtat heat slogs sen ihop, vilket vi inte trodde det skulle göras, men trots detta tog jag och Daniel hem segern i klassen.

Dagen slutade med prisutdelning, där jag fick ta mot mina båda guldmedaljer. Jag kan nu titulera mig som dubbel dansk mästare i kustrodd!