Headerbild

Kategorier

Öresund coastal rowing race 2012

2012-07-30 i Allmänt

I de tuffa vågorna på Öresund kämpade roddarna på bra under årets upplaga av Öresund coastal rowing race.

Årets upplaga av Öresund coastal rowing race avgjordes den 28 juli vid Fria bad i Helsingborg. Detta årets tävling var ett så kallat "för-VM" inför nästa års världsmästerskap som skall hållas på samma plats.

 

Vädret var strålande, solen sken och vågorna gick höga på sundet, precis som det ska vara på en kustroddtävling. Åskan som hade oroat tidigare på dagen hade som tur var försvunnit, så tävlingen kunde köras utan problem.

 

Dennis skulle vara med och tävla i singelklassen, där han fick motstånd av Falkenbergs Tobias och Mölndals Philippe Rome. Det bjöds även på internationellt motstånd från Irland, Italien samt Danmark. Loppet öppnades tufft av samtliga motståndare, vid första rundningsbojen var det de tre svenskarna som låg i topp. Där kolliderade Dennis och Philippe med varandra, så Tobias kunde dra ifrån en bit medan Dennis fick kämpa sig loss innan han kunde ta upp jakten på Tobias. Dennis plockade sakta men säkert in på ledande Tobias, och när det återstod cirka 2 kilometer av de 6 kilometer långa loppet tog Dennis över ledningen. Dennis höll sedan det hela vägen in till stranden, där han skulle springa de sista 100 metrarna innan han passerade mållinjen. Trots tidstilläget stod Dennis som segrare efter ett tufft men roligt lopp.

 

Nils och Fredrik ställde upp i dubbelklassen. Där fick de motstånd av två andra båtar, det var Helsingborgsbåten med Daniel Böcker och Jonatan Wrightsamt Mölndalsbåten med Mikael Rabe och Joakim Toll. Nils och Fredrik öppnade bra och låg med de andra båtarna i början av loppet, men under loppet hade de lite problem i de tuffa vågorna och de andra två båtarna kunde dra ifrån lite. Mölndalsbesättningen tog sig i mål som segrare, me Helsingborg stax bakom sig. Nils och Fredrik slutade på en hedrande tredje plats, efter ett tappert kämpande hela vägen in i mål.

 

Efter dessa goda resultat blir det nu till att träna inför nästa års världsmästerskap som går i Helsingborg som sagt, där ska vi visa vad Höganäsarna går för!

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in