Headerbild

Kategorier

Test och tävlingshelg i Stockholm

2012-03-16 i Allmänt

Lördagen den 10 mars var det tid för den avslutande deltävlingen i inhomhusroddserien för 2012, Pontus och Knut var på plats och gjorde kanonresultat trots tufft motstånd. Pontus passade även på att besöka Bosön för att genomföra mjölksyre- och syreupptag

Jag åkte på onsdags kväll upp till Falkenberg för att åka med dem på torsdag morgon vid halv sex upp till Stockholm och Bosön. Det kändes som om det skulle bli en dryg resa upp på torsdagsmorgonen då det hade snöat ganska bra under natten, men vi kom iväg om än lite sent. Körningen flöt på bra och vi anlände till Bosön utan några större bekymmer.

När vi väl anlänt till Bosön fick vi sitta och vänta lite på att få våra rum och under tiden fick man ladda upp för mjölksyretestet och VO2max-testet som jag skulle köra under eftermiddagen. Testet gick bra, det visade att jag hade en halv liter mer i syreupptag än testet jag hade gjort vid samma tidpunkt 2010. Nöjd med testet tog jag det lugnt sen på kvällen och umgicks med de andra roddarna.

På fredagen hade vi från klockan 08.30 till klockan 11.00 valfri träning. Jag, Mattias Maier, Uppsala, och Leif Johansson, Falkenberg, hade blivit frågade om vi ville vara med och testa och jämföra en gammal modell av roddmaskin och en ny roddmaskin som är mer dynamisk. Vi gick med på det.

Efter vårt lilla test och de valfria aktiviteterna var det dags för föreläsning. Den höll Tobias Elgh och en annan som jobbar på labbet på Bosön. Efteråt åt vi lunch och sen var det dags för samtal med de olika projekten.

På lördagen var det dags för säsongens sista inomhustävling i Täby. Höganäs hade två startande, de var Pontus Gustavsson i HSA och Knut H Andersson HJA, trots att vi bara hade två startande från föreningen fick Höganäs med sig två medaljer hem. Knut i HJA vann sin klass och satte nytt personligt rekord med 11 sekunder, han rodde på 6:28,9. Pontus kom tvåa i HSA efter Lassi Karonen som dessutom satte nytt svenskt rekord på 5:44,4.

Inomhusroddtävling Täby 2012

 

På söndagen deltog jag på SR:s årsmöte, där jag fick mottaga Bo P Kaisers stipendium på 20000, vilket jag ska använda till att betala mina träningsläger.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in