Headerbild

Swedish Open Indoor Rowing

2012-02-22 i Allmänt

Årets första roddtävling, Swedish Open Indoor Rowing, avgjordes i Landskrona. Det gällde givetvis tävling i roddmaskin och Höganäs ställde upp med så många som 7 roddare vilket är mycket för denna lilla förening.

Den 14 januari stod roddmaskinerna uppradade i Landskrona idrottshall. I några av de tidigare loppen rodde Marcus Jacobsson och vår egen tränare Anders Gustavsson. Marcus vann sin klass och slog även nytt personligt rekord. Trots att det var ett tag sedan Anders rodde på en tävling presterade även han bra och lyckades ro in en fin fjärdeplats i den öppna herrklassen.

 

Runt lunchtid var det dags för Knut H Andersson att ro sitt lopp i klassen Herrar Junior A. Knut sopade banan och lyckades ta hem guldmedaljen, och även han slå ett nytt personbästa. Sopa banan gjorde även Pontus Gustavsson i Herrarnas Seniorklass, där även klubbens Dennis Gustavsson, Fredrik Sambergs och Nils Ewald deltog och alla lyckades nå goda resultat och bra tider som i vissa fall innebar personbästa.

 

På eftermiddagen kopplades roddmaskinerna samman då slide-loppen skulle avgöras. I herrarnas 2-slide ställde Pontus och Dennis upp och lyckades, trots att de startade sent, ro hem en andraplats. Höganäs lag i 4-slide bestod av de sistnämnda ackompanjerade av Fredrik och Nils, loppet såg ut att kunna bli jämt, men då det i slutändan visade sig att en av roddmaskinerna ej fungerat under loppet.

 

I helhet var detta dock en mycket lyckad dag som visade, genom goda resultat och bra tider, att vinterns träning inte varit förgäves. Även den lokala nyhetsblaskan Helsingborgs Dagblad var på plats och noterade de goda resultaten. De intervjuade de båda bröderna Gustavsson vilket resulterade i ett fint reportage i nästföljande dags tidning. Reportaget kan hittas på följande sida: http://hd.se/sport/2012/01/15/nu-tar-pontus-sikte-pa-karonen/

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in