Headerbild

Höstträningsläger Hjelmsjön

2011-10-13 i Allmänt

Första helgen i oktober hade roddföreningen läger på Hjelmsjön, ett läger som avslutade säsongen 2011.

För att avsluta säsongen 2011 och påbörja säsongen 2012 bestämmde vi oss för att ha ett träningsläger på Hjelmsjön, Örkelljunga, lägret hade vi första helgen i oktober.

 

Fredag:

Vi samlades på fredagskvällen vid klubbhuset i Höganäs, för att därifrån tillsammans åka till Hjelmsjön. Väl på plats på Hjelmsjön installerade vi oss i huset. Knut gick ut och rodde en runda och hade vid sin sida Nils och Dennis i följebåten, resterande fixade vid maten eller spelade lite spel.

 

Lördag:

När vi på lördagsmorgonen gick upp för att äta frukost klockan 8:00 möttes vi av den tätta dimman som låg över sjön. Vi tänkte inte så mycket på det, utan åt våran frukost, spelade en runda kort. Strax efter klockan 9:00 gick vi ut för att fixa med båtarna, då låg dimman fortfarande tätt. Klockan 11:00 hade dimman fortfarande inte försvunnit, men den hade lättat lite, så nu kunde vi skymta träden på andra sidan sjön. Vi fick helt enkelt strunta i dimman och gick ut och rodde i alla fall, under passet lättade dimman mer och mer, och vädret utvecklades till en solig och varm dag.

 

Efter det härliga morgonpasset var det tid för de hungriga roddarna att få lite mat i magarna, Viktor hade fixat chili con carne till oss. Efter maten fick vi tillökning på lägret, Fredrik och Annelee trillade in.

 

Efter lite mer kortspel, plus att vi allesammans varit duktiga och tvättat bojar var det tid för ännu ett roddpass på soliga och spegelblanka Hjelmsjön. 

 

Kvällen fylldes sen med att vi att vi grillade, spelade spel, en del tokar fick även för sig att bada bastu.

 

Söndag:

Även denna dag var det frukost klockan 8:00, och även denna dag möttes vi av dimman som låg över sjön. Men denna dag lättade den tidigare, och när det var tid för dagens första pass sken solen och sjön låg spegelblank, perfekt roddväder.

 

Efter passet var det åter dags att äta, sen efter maten fick vi besök av föräldrar, syskon och kusiner som även de var sugna på att ro lite. När de fått testa på att ro lite, gick de de aktiva roddarna ut för sitt sista pass för detta lägret, och kanske sitt sista roddpass på Hjelmsjön för detta året.

 

Vi bjöds efter passet på äpplekaka som Fredriks mamma Åse tagit med sig, TACKAR FÖR DET!. Efter fikan återstod det bara att packa ihop, för att sen åter bege sig hem till Höganäs efter ytterligare ett kanonläger på Hjelmsjön med trevliga klubbkamrater.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in