Headerbild

Svenska Mästerskapen 2011

2011-10-08 i Allmänt

En helg sent i (24-25) september var det tid för de svenska roddarna att göra upp om SM-titlarna på Hjelmsjön, Örkelljunga. För ovanlighetens skull var vädret strålande då det var tävling på Hjelmsjön, i detta underbara septemberväder lyckades Höganäsrodd

LÖRDAG:

Om man närmar sig ett mästerskap i rodd gående genom skogen, så kan man inte lyssna sig fram. Det är förvånansvärt tyst. Men så hör man plötsligt åror bryta vattenytan och - där är ju båtarna! Tyst, mjukt och vackert kommer de glidande. Rodd är en sport för ögat.

 

Mästerskapets försöksheat hade precis börjat när jag anlände och vädret  ville först inte riktigt bestämma sig. Men framåt kaffedags på eftermiddagen låg Hjelmsjön blank och molntussarna släppte fram solen allt oftare.

 

Höganäs RF ställde upp med fyra roddare i singelsculler. Niels Schneider rodde i Junior B-klassen och  Nils Ewald, Dennis och Pontus Gustavsson i seniorklassen. Nils E tog sig galant vidare i försöken till semifinal och rodde sedan B-final. Efter totalt fyra lopp slutade han  på 11 plats av 17 startande. Bra Nils!

Vi på läktaren hejade även fram Niels som rodde sin första tävling. Han tog sig vidare till uppsamlingsheat och rodde fint i mål. Bra kämpat!

 

Men den Stora Attraktionen denna dag var förstås damernas och herrarnas singelscullerfinal med Frida Svensson och Lassi Karonen. Frida infriade publikens förväntningar och vann sitt lopp med stor marginal. På starlinjen när det var dags för i herrarnas final fanns bland andra Lassi, Pontus och Dennis…..Lassi var inte något att göra åt. Men på pallen i singelsculler stod även Pontus och Dennis och tog emot en silverpeng och en bronspeng. Hurra!

 

 

SÖNDAG:

Soligt med en svag bris, dagen skulle enkelt kunna misstagas för en perfekt högsommardag.

Det var nu dags för Pontus och Dennis att försvara sin titel i dubbelsculler, som de innehaft i två år. Det var ett jämnt lopp. Brudpiga var dock strået vassare så Lassi Karonen och Thomas Nääs  rodde hem guldpengen i år med en halv båtlängd, trots att hejarklacken skrek sig hes. Eftersom det bara var tre båtar i loppet fick våra kära höganäsare inte kliva upp på pallen denna dag, men stolta åkte vi ändå hemåt mot Höganäs med Sveriges näst bästa dubbelroddare i bussen.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in