Headerbild

Farstaregattan

2011-10-08 i Allmänt

Helgen den 14-15 augusti avgjordes Farstaregattan och delar av junior-SM på Magelugnen, Stockholm. Några av Höganäsroddarna var på plats och gjorde bra resultat, trots visst missöde. Enstaka gjorde även sin tävlingsdebut.

Roddarna och ledare samlades klockan 13 på fredagen på Roddföreningen för att åka den 60 mil långa resan upp till Farsta, där SM-tävlingarna för junior A-roddare och andra års junior B-roddare skulle avgöras samt en vanlig regatta för övriga roddare. Resan gick bra upp till Farsta.

Väl framme lastade vi av båtarna riggade och bytte om för att gå ut och känna på vattnet. Det var en vacker solig kväll med fint vatten. Det kändes som inget skulle kunna gå fel, men roddturen gick inte helt olycksfri förbi för alla. För när Pontus Gustavsson hade rott sin träning hade tränaren Anders Gustavsson inte sett till några av juniorerna och skickade ut Pontus för att leta rätt på dem. Han träffade den ena junioren när han rodde upp mot start, då var han på väg ner mot mål, men var de andra två tagit vägen hade man ingen aning om. När man kom upp till start satt där två juniorer i tvåa med fören långt in under startbryggan. Pontus Gustavsson fick ro in och fråga tävlingskomittens ordförande Jan Knejp om han kunde komma ut med motorbåt och hjälpa juniorerna.

Lördagen gick ut på att juniorerna Marcus Jacobsson, Knut H Andersson och ledaren Annelee Gustavsson åkte in till Stockholm för att leta rätt på en byggvaruhandel för att köpa fogskum och silvertejp för att försöka laga fören på tvåan/dubbeln provisoriskt, för det som inte går att laga med fogskum och silvertejp går inte att laga. Under lördagen fick ledaren Anders Gustavsson leta upp en tvåa som juniorerna kunde låna under deras SM-lopp i tvåa. Till sist fick han tag i en tvåa han kunde låna av Mölndal. Under lördagen tävlade Nils Ewald i singel i junior A-klassen han gjorde ett bra lopp och slutade sexa. Pontus hade tufft motstånd i seniorernas singel, där han fick möta Lassi Karonen, vilken han blev slagen av med 19 sekunder. Nils Ewald och Marcus Jacobsson rodde tvåa utan styrman, där man slutade på en fin andra plats.

Söndagsförmiddagen började med att Knut H Andersson och Nils Ewald rodde dubbel där man gjorde ett ganska bra lopp, med tanke på att man inte rott så mycket tillsammans. Dom slutade på en fin fjärdeplats. Även denna dag rodde Pontus Gustavsson singel och även idag hade han tufft motstånd, när han även denna dag mötte Lassi Karonen. Denna gången fick han också se sig slagen av Lassi. Så han slutade även denna dagen på en andraplats, denna dagen var det 21 sekunder efter.

Efter Pontus final så åt alla glada roddare och ledare innan vi satte oss i bilen för vår långa resa hem.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in