Headerbild

Sommarläger på Hjelmsjön

2011-08-27 i Allmänt

Helgen den 5:e till 7:e augusti hade Höganäs Roddförening läger på Hjelmsjön. Det blev ett läger fullt av rodd, kortspel och god mat. På lördagen kom även flera av föräldrarna på besök för att beskåda sina roende barn, men även för att själva försöka sig

Fredagen den 5:e augusti stod alla färdiga utanför roddföreningens lokaler. Eller, nästan alla, som vanligt var Nils och Fredrik sena och de andra väntade på dem. Då alla till sist var samlade satte man sig i bilen och det bar iväg mot Hjelmsjön. Väl framme bar man in väskorna i huset och sedan blev det en mindre roddtur innan det bjöds på grillad mat. Därefter spelade ungdomarna spel tills de tröttnade eller gav upp och sedan var det dags att hoppa i säng.

Klockan 8 nästa morgon väcktes de sovande ungdomarna av måltutans hemska ekande läte. Det var dags att äta frukost för att sedan gå ut och rigga någon båt och därefter bege sig ut på vattnet. Medan de yngre samt seniorerna var ute i sina singlar, testade två av de äldre juniorerna att ro tvåa utan. Efter en stund av vinglande på vattnet började det se stabilt ut och även tvåan var ute och rodde i banorna bland de andra. Vädret denna dag bestod av strålande solsken med mindre inslag av moln, det blåste dessutom inte så mycket så det var perfekt roddväder. Efter förmiddagspasset i det vackra vädret var det dags att äta, även idag mycket god mat. Därefter var det en del som drog sig tillbaka att sova någon timme medan de andra njöt av solen.

På eftermiddagen började ungdomarnas föräldrar att komma. Några hade med sig en underbar äppelkaka som förtärdes tillsammans med en krämig vaniljsås. Med äppelkaka i magen kände folk sig pigga och några av föräldrarna vågade testa på att ro. De flesta testade på att ro i flåset, föreningens lite bredare motionsbåt. Andra försökte sig på att ro i en smal singel vilket slutade i vattnet. Många av ungdomarna passade även på att visa upp sina färdigheter i de båtar de rott på förmiddagen. Då föräldrarna framåt kvällen började dra sig hem var det vissa som fortfarande kände för ytterligare en roddtur och då rodde ut en sista runda innan maten serverades, även denna kväll grillat utsökt mat. När alla var mätta och belåtna spelade några spel, medan andra försökte sova.

På söndagsmorgonen vaknade man på samma sätt som föregående morgon, men det gick mycket långsammare att ta sig upp, alla var trötta efter gårdagens strapatser. Bättre blev det inte när man kom upp och tittade genom fönstret och såg regnet smattra ner mot sjön utanför. Frukosten åts och därefter gick man ut trots regnet och rodde i de båtar man rott föregående dag. Regnet började dock avta då man gick in för att äta lägrets sista måltid. Efter maten började alla packa ihop sina grejer och man hjälptes åt att städa i lokalerna. Då man var färdiga med detta tog de som fortfarande hade orken sina båtar och rodde en sista runda, innan blåsten -som blivit värre sedan morgonen- blev för hård att stå emot. Man tog då åter upp båtarna, spände fast de ordentligt, tog en skön dusch, för att sedan sätta sig i bilen. Bilen satte därefter kurs hemåt med ett gäng trötta, men samtidigt glada roddare, det hade ju trots allt varit en väldigt trevlig helg på Hjelmsjön.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in