Headerbild

Kategorier

World Rowing Under 23 Championships

2011-08-27 i Allmänt

I slutet av juli 2011 avgjordes U23VM på Bosbaan i Amsterdam. Med i den svenska truppen var Dennis Gustavsson som rodde singelsculler herrar (M1x).

Mellan den 20-24 juli avgjordes World Rowing Under 23 Championships på Bosbaan i Amsterdam. 

Den svenska truppen bestående av:

M1x Dennis Gustavsson, Höganäs Roddförening.

LM1x Oscar Russberg, Strömstad Roddklubb.

LW1x Emma Fredh, Öresjö SS rodd.

W2- Frida Johansson, Falkenbergs Roddklubb och Maria Wilgotson, Öresjö SS rodd.

samt deras ledare Per-Olof Claessson, Anders Gustavsson och Henrik Mortensson.

 

Den 19 juli möttes truppen upp på Shipol Airport i Amsterdam, efter att ha flugit från olika flygplatser, för att där ifrån tillsammans ta oss till vårat hotell, Hotell Ibis.

 

Onsdagen den 20 juli började allvaret, tid för tävlingsstart! Det var perfekt tävlingsväder. Onsdagen fylldes av försök i olika klasser. Efter tävlingarnas slut var det invigning av mästerskapet, en trevlig cermoni med mycket tal och uppvisningar, men även med besök av några fallskärmshoppare!

 

Under torsdagen fortsatte tävlingarna. Det var tävlingsstart för Dennis i M1x, där det var 28 startande totalt i klassen. Dennis försök bjöd på tufft motstånd, och han lyckades tyvärr inte så bra trots support av sin tränare/pappa som följde loppet på cykel. Inte heller supporten av hans nervösa mamma som höll tummarna på läktaren hjälpte. Dennis slutade tyvärr sist i försöket och gick därmed direkt till E-final, vilket inte var riktigt vad han hoppats på.

 

I och med motgångarna på torsdagen fick Dennis inte tävla under fredagen, men på lördagen var det åter tid för tävling, tid för REVANSCH! Dennis lyckades i bättre i finalen, han vann den och slutade totalt 25:a.

 

För de övriga svenskar blev resultaten följande:

W2- Maria och Frida slutade totalt 11:a.

LM1x Oscar slutade totalt 15:e.

LW1x Emma sltade totalt 4:a.

 

På söndagen efter både med och motgångar för de svenska deltagarna var det tid för att återvända hem till Sverige med nya erfarenheter!

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in