Headerbild

Sprint-SM, Halmstad

2011-07-08 i Allmänt

För andra året anordnades sprint-SM i samband med SM-veckan, i år hölls tävlingarna i Halmstad. Höganäsroddarna gjorde bra ifrån sig, och efter några kanondagar har nu Höganäs roddförening en SVENSK MÄSTARE!!

Under SM-veckan i Halmstad arrangerades iår sprint-SM, tävlingen avgjordes på Nissan under onsdag och torsdag den 29-30 juni, tävlingsbanan låg inne i de cenrala delarna av staden. Vädret under tävlingen var strålande, solen sken och det var varmt och skönt.  

 

På sprint-SM tävlar roddarna över 500 meter. Under första dagen börjades det med att ro prologer, det vill säga lopp där varje lag i repektive klass ror en och en mot klockan, detta för att kunna seeda följande lopp. I loppen som följer efter prologerna ror lagen två och två mot varandra, där det vinnande laget går vidare och det förlorande laget blir utslaget. Efter prologerna under första dagen ros det sen fram till att det bara är semifinaler och finaler som återstår, så antalet lopp under den första dagenberor på antalet lag i varje klass, är det färre än 8 lag blir det bara prolog under första dagen.

 

På den andra dagen börjar de återstående fyra lagen i varje klass med att ro semifinaler, segrande båt i semifinalen går vidare till A-final och förlorande båt går till B-final. Efter semifinalerna är det bara finalerna som återstår, den som vinner A-finalen blir självklart svensk mästare, förloraren i A-finalen blir 2:a totalt och vinnaren i B-finalen blir 3:a totalt.

 

Höganästruppen på sprint-SM bestodd av Dennis Gustavsson, Nils Ewald och Fredrik Sambergs. I 1xHS tävlade Dennis och blev 4:e bästa båt i prologen och gick i och med det vidare till semifinal. Åtta båtar startade i 1xHJA, däribland  Fredrik som fick 5:e bästa tid i prologen, även Nils rodde i den klassen och blev åttonde båt. I och med att de var åtta båtar fick de även ro kvartsfinal under onsdagen, där fick Nils mötta 1:an och Fredrik 4:an, båda två blev tyvärr utslagna i kvartsfinalen. Nils och Fredrik rodde även ihop i 2xHJA, där var fyra båtar i den klassen och Nils och Fredrik fick 4:e bästa tid i prologen, därmed skulle de mötta 1:an i semifinal på torsdagen.

 

Torsdagen började med att bjuda på semifinaler (eller prolog i 1xDS eftersom det inte kördes på onsdagen). Dennis som blev 4:a i prologen dagen innan fick mötta 1:an från prologen som var Peter Berg. Dennis tog starten och fick en betryggande ledning, med ungerfär 150 meter kvar till mål bröt Peter loppet och Dennis kunde ohotat ta sig vidare till A-final. Nils och Fredrik som skulle ro 2xHJA och mötta 1:an från prologen fick ett tufft lopp, de kämpade bra men det räckte tyvärr inte hela vägen, de fick nöja sig med B-final.

 

I finalpasset på torsdagseftermiddagen skulle Dennis möta Anders Joelsson från Hammarby. Det var ett jämnt lopp från start, men efter 250-300 meter började Dennis dra ifrån lite och han rodde i mål som SVENSK MÄSTARE i sprint!!

Fredrik och Nils som skulle ro B-final Mölndals Oskar Svensson och Filip Nilsson kämpade på bra, men de fick tyvärr se sig besegrade av Mölndalsbåten. Vinnare i 2xHJA blev Åhusbåten med Tim Block och Christoffer Hansson.

1 1xHJA där Nils och Frdrik varit med och tävlat blev det Christoffer Johansson från Öresjö som belv svensk mästare.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in