Headerbild

Holland Beker, Amsterdam

2011-07-06 i Allmänt

Familjen Gustavsson åkte midsommarhelgen till Amsterdam tillsammans med ett gäng andra svenskar för att vara med och tävla i Holland Beker, en ganska stor internationell tävling som hålls på Bosbaan i Amsterdam, Holland.

På torsdagskvällen gav sig gänget från Sverige iväg mot resans mål, på fredags eftermiddagen kom de fram till sitt resmål Amsterdam. Väl där fixa de i ordning sina båtar, sen var det dags för ett roddpass på Bosbaan, en grävd bana från 1920-talet. Efter träningspasset bar det iväg mot hotellet för mat och sömn.

 

Lördagen fylldes utav tävling. Regnet föll över Bosbaan under förmiddagen, men vädret blev bättre under dagen. Pontus Gustavsson skulle ro singelsculler herrar senior A, där han skulle möta delar av världseliten, bland annat Ondrej Synek och Mahe Drysdale. Han rodde försök samt semifinal och tog sig vidare till en C-final, med en förkylning i kroppen.

 

Dennis Gustavsson som egentligen skulle rott dubbelsculler herrar senior B med Oscar Claesson, fick istället ro singelsculler herrar senior B efter ett sent avhopp från Oscar på grund av sjukdom. Dennis rodde försök samt A-final och slutade i finalen 3:a efter en bra spurt på slutet.

 

Efter en tuff dag av tävlingar återvände roddarna och ledarna sen till hotellet, en del åkte till flygplatsen för att äta, medan några åt på McDonals som låg vid hotellet. Resten av dagen fylldes av välbehövlig vila.

 

Efter en god natts sömn var det sen åter tid för en dag fylld med tävlingar. Pontus som skulle rott sin C-final bestämde sig för att inte ro den med tanke på förkylningen. Dennis rodde samma klass även denna dag, men skillnaden från föregående dag var att han slutade en placering högre på prispallen, nämligen 2:a, även denna dag blev det en tuff spurtuppgörelse på slutet.

 

Tävlingen var slut och det var dags att packa och påbörja den långa resan hem, med många fina resultat i bagaget från de svenska deltagarna.

Adress

Höganäs Roddförening Småbåtshamnen 9 263 39 Höganäs

Kontakt

hoganasroddklubb@gmail.com Tel: 0736435468 Organisationsnr:843000-7818 Bankgiro:5290-2111

Drivs med KlubbenOnline

Logga in